Kategoria-arkisto: 'Liikkuvat kuvat' ↓

DVD leffat postista… vai kaupasta

Olin tilannut tammikuussa noin 4 sotaleffaa, klassikkoja tai melkein sellaisia, ja Battlestar Galactica UK import boksin. Olin myös alkanut ihmettelemään kun ei kyseistä lähetystä lainkaan näkynyt eikä lappua kuulunut, joten laitoin sähköpostia filmifriikkiin. Tuolta saapuikin ripeästi vastaus että leffat ovat postissa jne. No hyvä ajattelin.

Annoin itseni ymmärtää että ilmaisu ”leffat ovat postissa” tarkoitti että ne leffat on juuri postitettu. Odotin siis pari päivää jotta saapumisilmoitus ehtisi kotiini asti. Tänään sitten, laskettuna päivänä kahlasin mainospostin seasta saapumisilmoituksen ja painelin postiin. Postissa tiskihenkilö hetken käsitteli viivakoodilukijalla saapumisilmoitustani ja ilmoitti tuon hetken jälkeen, että paketti on lähetetty takaisin. Saapumisilmoituksessa oli päivämäärä 4.2. ja tänään on 24.2. Eli reippaasti myöhässä oli tämä minun hakemiseni. Eipä sitten mitään, jäi hakematta.

No nyt kuitenkin oli niin, että olin tarkasta (risteilyohjuksen tarkkuuden luokkaa) budjetistani poistanut jo tuon n. 100€ ja näin olinkin yhtäkkiä n. 100€ plussan puolella, joten piti asialle tehdä jotain. Painelinkin sitten naapurissa sijaitsevaan Anttilaan, ja onnistuin sieltä ostamaan samalla summalla suurinpiirtein 8 elokuvaa.

Melkein onnistuin ostamaan nuoruuteni suosikkeihin kuuluvan TV-sarjan dvd-julkaisuna. Melkein.

  ***

Loppui sitten 24tlk Coca-Cola laatikotkin Anttilasta. Ja sekös syö miestä. Ostin kostoksi 2x 6-pack Perryä.

________

Tagit:

Paha Maa hyvä

Katsoin eilen elokuvan Paha Maa. Se sai aikaan ristiriitaisia tunteita. Toisaalta ajattelin, että asiani voisivat olla niin huonosti kuin monilla elokuvan hahmoilla, ja onneksi asiani eivät kuitenkaan ole niin huonosti, toisaalta mietin, miten tulisin toimeen jos tilanteeni olisi yhtä huonolla mutkalla kuin elokuvassa kuvattiin.

Elokuvan johdosta tulin entistäkin kiitollisemmaksi siitä, että en hölmöile, en käytä huumeita, en ole koditon, en ole kroonisesti sairas enkä alkoholisti. Ainakin toistaiseksi minulla on töitä, terveys on asteikon paremmalla puolella ja pääkoppa lähes täysin ehjä. Siinä tuo elokuva onnistui hyvin, se sai kiinnittämään huomiota niihin hyviin seikkoihin omassa elämässä, sen sijaan että jaksaisin valittaa pienestäkin.

Pidin kyllä siitäkin, että Paha Maa onnistui aidon oloisesti luomaan kuvia elämäntilanteista joissa voi mennä huonosti omasta valinnasta johtuen, tai muiden valinnoista johtuen, sekä tietenkin huonosta onnesta. Ja kylläpä siinä sitten menikin joillakin huonosti. Surullisiakin kohtaloita oli esillä, osa jopa tragikoomisia.

Normaalisti en halua elokuvien hyvää tai huonoa perustella, mielestäni kyseessä on katsojan kannalta kuitenkin subjektiivisesta asiasta. Lempiväriäänkin on hieman hankala perustella. Tämä nyt kuitenkin oli sen verran hyvä kotimaiseksi elokuvaksi, että päätin muutaman sanan kirjoittaa.

________

Tagit:

The Island, perusvelliä

Katselin taas elokuvan, olen siis ollut ahkera. The Island (imdb)1 alkoi melko mukavasti, futuristisia kuvauksia saisi olla enemmänkin elokuvissa nykyisin. Valitettavasti tuo alku oli turhan katteeton, sen antama mielikuva tulevaisuudesta loppui lyhyeen kun selvisikin että maailma mihin alun tapahtumat sijoittuivat, ei olekaan sen ihmeellisempi kuin nykyäänkään. Ikään kuin alun kasvatuslaitos olisi pala tulevaisuutta nykyisyyden keskellä. Tämä hieman häiritsi.

Alun teknologiasyötteen jälkeen, elokuvasta tulikin normaali takaa-ajoa sisältävä tusinatarina. Idea mille koko elokuva oli rakennettu, eli kloonaaminen rikkaiden orgaaniseksi ruumiinosavarastoksi oli kyllä mielenkiintoinen, mutta tuota ideaa ei mielestäni käytetty hyväksi niin paljoa kuin olisi voinut. Tähän kohtaan voinkin sanoa, että mikäli et vielä ollut katsonut elokuvaa, olen pahoillani äskeisestä lievästä spoilerista.

Parhaita puolia elokuvassa oli Scarlett Johannson, nuori naisnäyttelijä, ja valitettavasti näyttelijälahjat ei ole se mikä tästä teki elokuvalle plussapisteitä, vaan ulkonäkö joka ainakin itseäni miellytti. Ja siinä vaiheessa kun elokuvan parhaiksi puoliksi nousee esille naistähden ulkonäkö, ei elokuvalle voi kovin montaa tähteä vilpittömästi antaa. Ewan McGregor kuitenkin on jo pitkään näytellyt luontevasti ja tehnyt esittämästään hahmosta uskottavan ja maailmaansa sopivan. Siitä myös muutama piste lisää.

(Näyttää siltä että olen aloittanut Lokeron elokuvakommentteja varten, harjoittelen vielä, joten nämä ovat sekavia, lyhyitä, epäjohdonmukaisia ja kaikenlisäksi hyviä. 😉 )

 1. Internet Movie DataBase. Sivusto jossa on kaikki elokuvista. Näyttelijälinkit osoittavat myös tänne.Takaisin

update: PorkkanamerkitTM.

Porkkania 5 [sic]
________

Tagit:

Taksikuski

Sain tänään loppuun tuon loistavan elokuvan. (Taxi Driver 1976). Harmikseni sen katsominen pätkittyi ja näin sen useamman päivän ajalla.

Pidin siinä erityisesti yhden henkilön eristäytymisen kuvauksesta. Robert De Niron esittämä Travis Bickle ajaa taksia yövuorossa ja näkee kaiken saastan ja lian mitä nyt vain suurkaupungin yössä saattaa nähdä. En ala tähän juonta selittämään, elokuva on sen verran klassikko että sen nähneet tietävät kuitenkin, ja ne jotka eivät sitä ole vielä nähneet, saisivat sen kyllä katsoa juonesta riippumatta.

Elokuvassa ei ole mitään epäuskottavaa tai sellaista mihin saattaisi pikkutarkka klaffivirheiden etsijä takertua nykyelokuvien tyyliin. Pakko vain sanoa että elokuva oli jopa parempi kuin muistin sen olevan. Hyvää ei tarvitse kehua liikaa, se loistaa olemassaolollaan. Samoin tämä elokuva.

Tuon ajan elokuvat loistivat todellakin kuvauksella, näyttelijätyöllä sekä tietenkin juonella. Nykyisin lähes kaikki joko tarkoituksella tai tahallaan pyritään korvaamaan efekteillä/näyttävyydellä.

(Tulipa taas kökkö.)

update: PorkkanamerkitTM

Porkkania 5 [sic]
________

Tagit:

I saw Saw

Katselin jokin päivä takaperin Saw (imdb2, 2004) elokuvan. Olin kuullut siitä kauan sitten, kehujakin ja se oli ollut katseltavissakin melko pitkään itselläni. En silti ollut vaivautunut sitä katsomaan. Jouluna sitten päädyin ostamaan sen DVD:nä.

En halunnut katsoa elokuvaa sellaisella ennakkoasenteella, että tämän nyt sitten pitäisi olla hyvä elokuva, ja onnistuinkin siinä oikeastaan. En tiennyt juonesta juuri mitään, eikä näyttelijät paljastaneet suurilla nimillään mitään etukäteen. Näyttelijöiden työskentely oli ihan normaalitasoista, ei mitään ihmeellistä mutta ei ala-arvoistakaan. Juonikaan ei ampunut pahasti itseään polveen montaa kertaa, elokuvasta pystyi nauttimaan ilman klaffi-virheiden tarkkailua.

Spoilereita en halua tähänkään kirjoittaa, joten juonenkäänteistä ei juuri sen enempää. Mielenkiintoista elokuvassa oli antagonistin1 tapa saada ihmiset tekemään haluamiaan tekoja näiden omaa vapaata tahtoa vastaan. Elokuvasta hetkittäin jäi mieleen suppea budjetti ja pienet puitteet, mutta se kyllä sopi elokuvan luonteeseen eikä noussut määräävänä seikkana esille jälkikäteen.

Saw elokuvasta on tehty/tekeillä jatko-osa, mutta ihmettelen kovin miten siinä voi olla enää alkuperäisen kaltaista melko originellia asettelua ja ideaa. Valitettavan moni yllätysmenestyjä kokee tarpeelliseksi tehdä jatko-osia, kuten esimerkiksi The Blair Witch Project (imdb2, 1999) elokuvan kohdalla myöskin kävi.

 1. Wikipedialinkki – Antagonisti Takaisin
 2. Internet Movie DataBase, kaikki elokuvista ja enemmän. Takaisin
________

Tagit:

BS Galactica

Jäin jälleen koukkuun. BattleStar Galactica1 tv-sarjaan. Muistan jo lapsena olleeni aivan nalkissa Battlestar Galactica (1978)-sarjaan.

Nyt sitten Suomen telkassakin alkaneesta sarjasta olen katsonut pilotti-minisarjan ja ensimmäisen kauden kokonaan, sekä toisesta kaudesta ensimmäisen jakson. Tilasin jopa play.com:ista tuon minisarjan ja ensimmäisen kauden ja toisen kauden julkaisua odottelen. Tämä on yksi niistä sarjoista johon jään totaalisen koukkuun. Sopranosin lisäksi.

Suosittelen kyllä kaikille avaruus-sarjoista pitäville. Ja tietenkin tässä uudessa versiossa on muutakin kuin vain paha-vastaan-hyvä asetelmia. Tulipa taas ikävä fiilis, tiedostan sen etten aina/usein osaa/jaksa kirjoittaa hyvin. Kunpa jäisi tuo tiedostaminen väliin niin en harmittelisi merkintöjeni heikkoa laatua. Ainakaan tietoisesti. Taidan tarvita haamukirjoittajan.

*BS ei siis ole se normaali bs lyhenne tässä kohtaa.

UPDATE: Hetken, hyvin lyhyen hetken mietittyäni tilasin myös tuon Battlestar Galactica (1978) dvd-boksin. Sen ostamistahan olin yrittänyt aiemminkin.

 1. IMDB
________

Tagit:

DVD:t lisääntyilevät

Hain tänään sitten lisää DVD:itä postista. Æon Flux – The Complete Animated Collection (imdb). Play.com laskutti ilmaisien toimituksien lisäksi tuotteesta 14.99£ joka on euroina noin 22, ja kotimaankaupoissa tuo on nähty liikkuvan vasta lähes 40€ hintaan, joten edulliseksi tuli. Ja bonuksena sain huomata että suomitekstitkin on lykätty mukaan. Jättäisin mahdollisesti tämän boksin muovit avaamatta, mutta pienellä printillä näytti lukevan että ”These DVDs are copy-protected” joten tämähän pitää testata asap. Ja tuloksena on että kopioituuhan tuo…kin.

Samalla reissulla jäi sitten mukaan myös Desperado (S.E.) (imdb) joka on melkein käytetty. Siis se on ”käytettynä” ostettu, mutta näyttää täysin käyttämättömältä. Joten siis melkein käytetty. Huomasin Desperadon takakannessa mielenkiintoisen lainauksen joltain USA:laiselta toimittajalta: ”Desperado on hauskin elokuvissa esitetty elokuva”. Mielestäni tuossa on kyllä nyt hieman sohittu Pinãtaa pimeässä. Tai sitten tuota mieltä oleva toimittaja ei ole niitä tiukkapipoisimpia, eli kelpaisi leffaseuraksi itsellenikin.

Olen jäänyt DVD-ostokoukkuun taas.

________

Tagit:

Trigun animea

trigunSain tänään päätökseen Trigun-animesarjan katsomisen. Pidin kovasti. Pääosaa esittää Vash The Stampede, asesankari josta on luvattu 60.000.000.000$$ palkkio, elävänä tai kuolleena. Kaveri on kuitenkin jotakuinkin 130 vuotta pysynyt hengissä, eli ihan helpolla tuota palkkiota ei kukaan ole edes yrittänyt lunastaa. Muutamissa jaksoissa kokonaisia kaupunkeja yrittää saada ”helppoa rahaa”, mutta tuloksena on lähinnä Lobon maineen veroista hässäkkää.

Sen lisäksi että Vash on melkoinen koheltaja ja säheltäjä, hän onnistuu välttelemään kuolemaa 100% hyötysuhteella ja kaiken aikaa pyrkii välttämään myös tappamasta ketään muita. Suosittelen kovasti animen ystäville, vaikka en mikään asiantuntija animessa olekaan.

Harkinnassa on nyt kovasti play.com:in Trigun DVD-julkaisujen tilaaminen. Kunhan kaikki jaksot ovat tosiaan ilmestyneet.

________

Tagit:

Galactica, kausi 2 loppui

Katsoin juuri loppuun Galactican toisen kauden. Nyt sitten joudun odottamaan syksyyn saakka kunnes kolmas kausi alkaa. Tämä on yksi tuoreiden sarjojen seuraamisessa huono puoli, uutta joutuu odottamaan. Vanhoja sarjoja voisi tuijottaa katkeraan loppuun saakka vaika yhdellä kertaa jos aikaa riittää.

Täytynee etsiskellä vaikka animea odotellessa.

________

Tagit:

Lipsahti taas DVD ostoille

Taas kävi niin, että hetki liian hiljaista töissä, ja päädyin Play.com:in sivuille etsimään sellaisia DVD-leffoja jotka olen joskus jo nähnyt, ja pitäisi saada kokoelmaan. No, Manhunter oli ensimmäinen. Hannibal Lecter kamaa, tehty ennen Uhrilampaita jne. Toinen oli Trading Places, eli Vaihtokaupat, Dan Aykroyd ja Eddie Murphy leikkivät osakekaupoilla, muistikuva oli ainakin kelpuuttava. Kolmas, pitkästä aikaa sellainen elokuva jonka tilasin ilman että olen leffaa nähnyt, oli Bicentennial Man. Tosiaan, yleensä ostan pelkästään elokuvia jotka olen nähnyt, nyt tein poikkeuksen, harvinaisen poikkeuksen.

Melko edullista, mutta tietyssä mielessä taas niin tarpeetonta. Taitaa keräileminen olla usein sellaista, tarpeetonta mutta mukavaa ja sellaisen mielihyvän antavaa, että tarpeettomuus ei paljoa paina. Lisää vaan, ei ne näköjään ostamalla lopu.

________

Tagit:

2 uutta dvd:tä

Unohdin tänään että en sitten ehkä ostaisi uusia elokuvia. Juu, unohdin, eli ostin elokuvat Olimme Sotilaita ja ikiklassikko Hohto. Olimme sotilaita on yksi loistavista sotaelokuvista, ja Hohto, no se nyt on toinen suurista legendoista. On niitä enempi kuin kaksi, mutta Hohto on toinen niistä silti. Sitä paitsi, Nicholson, käsitykseni miehestä on ollut vuosikausien, että se Jack on ollut elokuvissa alusta saakka. And I mean, ALUSTA saakka.

________

Tagit:

Posti toi leffoja

Tässä mainitut DVD leffat sitten saapuivat. Hienoa, taas saa järkätä hieman yli 3 metrin hyllyllistä elokuvia hyllyiltä toisille. Eli siis kun uudet pitää änkeä oikeisiin väleihin tietenkin. Kertauksena: Manhunter, Trading Places ja Bicentennial Man.

Tosin jos pysyn väsyneenä aamuvuoroon tätä tahtia, en jaksa katsoa edes kansia noista elokuvista.

________

Tagit:

Sopranos!

Muistin tässä juuri, ehkä fysiologiselta kannalta erittäin yllättävän seikan, nimittäin sen, että Sopranos tv-sarjan kuudennen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa olisivat valmiina katsottavaksi tässä tietokoneella. Niin se yllättävyys on siinä että tämän muistettuani piristyin huomattavasti. Plaseboa luultavasti, ei haittaa.

Sopranos nimittäin on tolkuttoman hyvä sarja, ja taidanpa pyrkiä asiasta kirjoittamaan myös lisää. Aiemmat 5 kautta toki löytyy DVD-levyinä hyllystä.

________

Tagit:

Sopranos s6e01

No niin, nyt sitten vasta sain katsottua tuon Sopranos jakson, eli siis kausi 6 osa 1. Ja olin miettinyt että jätänpä kakkososan myöhemmäksi, säästelen sitä, mutta jäi kyllä sellaiseen kohtaan, että tässä taitaa olla ihan pakko katsoaa myös toinen pätkä.

Pahus, näin näitä jaksoja tuli ahmittua myös DVD:ltä kun katsoin kaudet 1-5 jokaista jaksoa myöten. Siinä jää päiväunet todella vähiin, ja muutkin unet aika mitättömiksi kun pitäisi myös töissä käydä. Mutta, jiiihaa Sopranos.

update 17.45 eli Sopranos s6e02 kanssa sitten meni. On tämä kauheaa tämä koukussa oleminen.

________

Tagit:

Pahuksen unen muistaminen

Heräsin juuri, ja muistan nähneeni omituista unta, vaihteeksi. Tämä merkintä liittyy kuitenkin vain yhteen kohtaan unessa.

Lähdin käymään helsingissä, niin kuin tänään lähden, mutta normaalista poiketen poikkesin käytettyjä DVD-elokuvia myyvässä liikkeessä. Ja jostain syystä halusin ”yöpyä” siellä, keskellä päivää ja otinkin unet siinä sitten. Herättyäni jonkun hyllyn vierestä, huomasin jonkun Animesarjan edulliseen hintaan, taisi olla 5 kautta ja hinta vain 166 euroa. Pähkäilin pitkään että ostaisinko vai en, ja päädyin sitten olemaan ostamatta. Olin mennyt liikkeeseen untuvatakin kanssa ja kun pääsin ulos, olikin kesä, huh huh kun oli kuuma.

Pääsin vihdoin kaverini luokse, vaikka koko helsingin keskusta olikin rakennustyömaan takia aidattu ja kiertää piti töölönlahden kautta jotta pääsi kampissa yhden korttelin verran kulman taakse. No, myöhemmin kuulin että se dvd-boksi olisi ollut todella edullinen, normaalisti se maksaisi yli 250 euroa. Ja nyt kun heräsin tästä teille kertomaan ja töihin lähtemään, en mitenkään kykene muistamaan mistä Animesarjasta siinä oli kyse. Kyllä sapettaa kun en tiedä yhtään minkä tarjouksen mokasin.

________

Tagit:

Jänö-pätkiä

Jos on jäänyt joitain elokuvia näkemättä (lista sivustolla) niin nyt mahdollisuus päästä pikakelauksenomaisesti selville mitä siinä tai tässä elokuvassa tapahtuu. Esimerkiksi itseltäni on jäänyt Brokeback Mountain näkemättä, ja nyt se tosiaan jääkin näkemättä. Näyttelytyön näissä tiivistetyissä elokuvissa hoitaa puput. Haluan kyllä sanoa että laatua riittää vaikka niitä pätkiä ei nyt aivan hirveästi ole. :)

________

Tagit:

You think I’m Funny?

Pesci

Henry Hill: You’re a pistol, you’re really funny. You’re really funny.
Tommy Devito: What do you mean I’m funny?
Henry Hill: It’s funny, you know. It’s a good story, it’s funny, you’re a funny guy.
[laughs]
Tommy Devito: what do you mean, you mean the way I talk? What?
Henry Hill: It’s just, you know. You’re just funny, it’s… funny, the way you tell the story and everything.
[it becomes quiet]
Tommy Devito: Funny how? What’s funny about it?
Anthony Stabile: Tommy no, You got it all wrong.
Tommy Devito: Oh, oh, Anthony. He’s a big boy, he knows what he said. What did ya say? Funny how?
Henry Hill: Jus…
Tommy Devito: What?
Henry Hill: Just… ya know… you’re funny.
Tommy Devito: You mean, let me understand this cause, ya know maybe it’s me, I’m a little f***ed up maybe, but I’m funny how, I mean funny like I’m a clown, I amuse you? I make you laugh, I’m here to f***in’ amuse you? What do you mean funny, funny how? How am I funny?
Henry Hill: Just… you know, how you tell the story, what?
Tommy Devito: No, no, I don’t know, you said it. How do I know? You said I’m funny. How the f*** am I funny, what the f*** is so funny about me? Tell me, tell me what’s funny!
[long pause]
Henry Hill: Get the f*** out of here, Tommy!
[everyone laughs]
Tommy Devito: Ya m***********! I almost had him, I almost had him. Ya stuttering *** ya. Frankie, was he shaking? I wonder about you sometimes, Henry. You may fold under questioning.

Tässä on yks kiva pätkä elokuvasta Goodfellas (Mafiaveljet; Joe Pesci, Robert De Niro, Ray Liotta, ohjaus Martin Scorsese, 1990), tuli vain mieleen, kun minua aina joskus (mielenkiintoinen ajan ilmaisu) sanotaan hassuksi, päätinpä heittää siitä tuollaisen kuvan ja lainauksen muodossa olevan kysymyksen. Onnekseni juuri oikeasta kohtaa oleva kuvakin löytyi lähes vaivattomasti. Toki koska olen vähän hassu, en ota asiaa aivan NOIN vakavasti kuin Joe Pescin hahmo Tommy Devito sen tekee.

Ja joo, ehkä olen hieman hassu kun tein jo kuudennen merkinnän tälle päivälle. Yritän olla enempi vaiti huomenna sitten. Ja kyllä, olen ollut töissä tämän päivän. Saattaa olla loman tarve lähempänä kuin lähin R-kioski.

Vieläkö mä oon hassu?

________

Tagit:

V for Vendetta

V for Vendetta, upea elokuva. Juoni ei varsinaisesti sisältänyt mieltä räjäyttäviä käänteitä, eikä ollut kuitenkaan suoran putken läpi katsomista. Tehosteilla ei pelleilty, räjähdykset olivat harvassa ja eivät tilanteeseensa liittyen ampuneet yli. Näyttelijät olivat myös tehtäviensä tasalla. John Hurt loisti diktaattorimaisena Korkea Kanslerina, Hugo Weaving salaperäisenä kostajana, ja ah, Natalie Portman, hän on kyllä mielestäni huomattavan paremmalla tunteella mukana kuin esimerkiksi Star Wars osissa 1-3. Lähinnä tulee mieleen Portman elokuvassa Leon, aito ja roolinsa näköinen. Myös Stefen Rea tekee mainion sivuroolin V:tä etsivänä poliisina.

Elokuva käsittelee aatteen voimakkuutta, oikeastaan kokonaan. Aate on luodinkestävä ja kuolemaakin tärkeämpi. V ei kaihda keinoja päämääräänsä saavuttaakseen, ja se tekee hänestä tavallaan myös antisankarin, mutta päämäärä taas on jalompi. Tarkoitus pyhittää keinot. Huomaan nyt että olen kamalan huono jäsentelemään elokuvaa kertomatta siitä liikaa, mutta kuitenkin kertoen tarpeeksi. Muistan nauraneeni muutamia kertoja, osa tilanteista oli sellaisia joissa muutkin nauroivat, osa sellaisia joissa tiedostin olevani ainoa ääneen hymyillyt. Yllättäviä asioita tai tekoja elokuva ei paria poikkeusta lukuunottamatta tosiaan tarjonnut, mutta se ei näin ehjän ja mielestäni loistavan elokuvan kestäessä haitannut. Katsojasta riippuen, elokuvassa oli myös muutama, ehkä yksi tai kaksi sellainen seikka joka tuntui olevan elokuvassa siksi koska kaikki tekee niin, kaikissa elokuvissa pitää olla asia näin jne. Muuten tuntui pitkästä aikaa katsovansa uutta elokuvaa.

Hienoa mielestäni. Suosittelen kyllä kaikille jotka eivät aina halua katsoa aivotnarikkaanmäiskettä. Pitää tähän lisätä toki seikka jonka olen maininnut ennenkin, The Island-tekstissäni, eli siis kuinka naissankari voi pelastaa floppi/täyspaska/mikähän-se-oli-luokitukselta. Tässä, mielestäni siis aivan erinomaisessa elokuvassa, mikäli sen loputtua tuntuu siltä että rahat olisi mennyt vaikka ryöstäjälle mielummin, täytyy muistaa, että Natalie Portman siilitukassa on miehisestä näkökulmasta juuri sen elokuvalipun arvoinen. Naisille tämä neuvo on toki lähes hyödytön.

Ja nyt kun luin koko tekstin uudestaan, niille jotka tuntevat entuudestaan mainitut näyttelijät, osaavat luultavimmin perustaa ennakkokäsityksiään elokuvan laadusta jo niihin nimiin, ja muille tästä merkinnästä ei taida olla paskankaan apua. Siinähän vietätte perjantaita sitten. 😀

update: PorkkanamerkitTM lisätty.

Porkkania 5 [sic]
________

Tagit:

Bicentennial Man

Yö lipsahti taas sen verran pitkälle, että siinä kohtaa vuorokautta kun ryhdyin harkisemaan nukkumaan menemistä, tajusin tarkistaa Formula1 kisojen alkamisajankohdan, ja sain itsekseni huomata että siihen oli tuolloin aikaa enää muutama tunti. Niinpä sitten mietin että turha yrittääkään mennä nukkumaan, ehtii sitä kuitenkin 5 minuuttia lähdön jälkeen kun Kimi keskeyttää. Päätin siis katsoa elokuvan, ja onnekseni hyllystä löytyi vielä sellainenkin jota en ollut nähnyt, eli Bicentennial Man. Mainitsinkin tämän tilaamisesta ja saapumisesta.

Täytyy sanoa, että aluksi hieman ihmettelin kuinka elokuvankerronnallisesti saataisiin kulumaan 200 vuotta luontevasti, mutta siihen seikkaan huomion kiinnittäminen häipyi taka-alalle keskittyessäni enemmän ja enemmän Andrew Martin nimisen robotin pyrkimyksiin tulla ihmiseksi. Pyrkimykset ihmiseksi tulemisessa olivat siinä ja siinä puhtaan scifin ja puhtaan tulevaisuudenkuvauksen välimaastossa, mutta muutokset joita Andrewille tehtiin tässä tarkoituksessa, eivät olleet sellaisia jotka olisivat tehneet säröä elokuvan kulkuun. Tämän Olen hieman sekaisin-tekstin ollessa vielä melko tuoreessa muistissa, päähäni pulpahteli eksistentialistisia (käsittämättömän hieno sana tuossa kohtaa ;)) pohdintoja, sekä ristiriitaisia tunteita siitä, kuinka ihmiset saattavat joskus olla liiaksikin tämän robotin kaltaisia siinä, että ainoa heitä erottava tekijä on orgaanisuus ja epäorgaanisuus. On varmasti olemassa ihmisiä jotka eivät tunne mitään pitkälläkään aikavälillä tarkasteltuna. Nautin kovasti kyllä elokuvasta, koin jopa olevani onnellinen, ja tämä yllätti kyllä itseni täydellisesti. En kuitenkaan ala tässä kohtaa purkamaan syitä tuolle yllätyksellisyydelle tai sen aiheuttajalle.

Täytyy kyllä kehua vielä sen verran, että vaikka elokuva olisi ollut täysihintainen, tässä kohtaa ei harmittaisi tippaakaan. Ja koska tämä on lähinnä ajatuksia herättävä sekä jollain tapaa tunteisiinkin osuva, uskoisin että elokuva tulee katsottua joskus vielä uudestaan. Tämä ei varsinaisesti ole sitä osastoa joka viihdyttää suurta kotiyleisöä, mutta suosittelen silti, jos nyt ei aivan omaksi ostamaan, niin kenties vuokraamaan.

Yritän vielä jossain vaiheessa lisätä näihin arvostelu/tulkintamerkintöihin eräällä toisella sivustolla käyttämäni PorkkanamerkitTM. Kunhan löydän ne. Editoin sitten eli säädän.

EDIT: eli nehän sitten löytyi heti.

Porkkania 5 [sic]

________

Tagit:

Closer

Sain juuri katsotuksi Closer (Natalie Portman, Jude Law, Julia Roberts, Clive Owen. 2004) elokuvan. Etukäteen en tiennyt kuin näyttelijät, en oikeastaan mitään siitä millainen elokuva on, no ehkä ihmissuhde-elokuvaksi taisin sentään tietää.

Pidin kyllä erittäin paljon. Onhan tuo voimakkaasti sanottu, mutta nykyisessä tilanteessani pystyin samaistumaan jokaisen pääosanäyttelijän vastaavaan osaan edes jollain tapaa ja se toi mielestäni elokuvan hyviä puolia loistavasti esille. Itselleni ainakin.

Elokuvassa ensimmäisen pariskunnan mies ihastuu toisen pariskunnan naiseen ja siitä syntyy edestakainen sotku jossa sitten ensimmäinen mies palaa ensimmäisen naisensa luo ja toinen mies palaa naisensa luo. Asiat eivät tosin ole aivan näin yksinkertaiset ja tapa miten asiat ja tunteet tulevat esille on hieno. Hieman muutamassa kohdassa dialogi tuntui liian valmiilta tilanteiden spontaanin syntymisen vuoksi, mutta muuten nautin jokaisen näyttelijän työskentelystä.

Alice: No one will ever love you as much as I do. Why isn’t love enough?

Tästä elokuvasta tuli hyvä ja ehjempi mieli. En kyllä ymmärrä enää hetken päästä miksi mutta joka tapauksessa, tykkäsin. Taas 5 porkkanaa. Hyvä on hyvä.

Syöty
(uudet porkkanat alla)
Porkkania 5 [sic]
PorkkanamerkitTM

(Tätä ei lasketa tuon aiemman lupauksen rikkomiseksi kun en ole ehtinyt edes kotiin vielä.)

update: Tilasin sitten tuon DVD:n Play.comista.

update2:Lisäsin nuo Johanneksen tarjoamat Porkkanat kun Hani söi lähes kaikki omani.

________

Tagit:

Epicenter

Parhaillaan, tai lähempänä totuutta kai olisi ”huonoimmillaan” nelosella esitetään elokuvaa Epicenter. En lehdestä löytänyt kuin alkamisajankohdan joten ajattelin vilkaista.

Täytyy oman mielenterveyden vuoksi mainita kyllä että tämä on paska. Paska paska paska. Näyttelijätyö on paskaa, efektit on paskaa ja juonikin tuntuu paskalta, eikä leffa ole edes loppunut vielä.

Mutta, sen lisäksi että tarpeeksi paska leffa on jo niin paska että sehän on nähtävä kiusalla ja tuskallakin loppuun, vaikka se tässä kohtaa tarkoittaakin saunomiseen tulevaa taukoa, niin tässä elokuvassa on Traci Lords. En tiedä onko neiti/rouva Lordsilla lapsia, mutta jos on, hän on takuulla MILF.

Ei PorkkanoitaTM tosiaan lainkaan.

No okei, yksi Traci Lordsille ”kulttimaineestaan” 😉

Kulttiporkkana
________

Tagit:

Posti toi

Closer DVD:n. Vihdoin lyhyt merkintä.

________

Tagit:

Madagascar

Katsoin viime yönä Madagascar (2005) animaatioelokuvan. Se oli oikeastaan varsin hauska. Onneksi kyseessä oli alkuperäisääniraidalla varustettu versio, eikä siis hölmösti suomeksi dubattu. Ääninäyttelijät olivat tehtäviensä tasalla ja animointi huippuluokkaa, tosin Dreamworks harvoin on animaatioissakaan säheltänyt.

Aluksi luulin etten jaksaisi mitään animaatiota ryhtyä keskellä yötä katsomaan, mutta niin sitä vain halusi nähdä hieman lisää ja vielä hieman lisää. Tykkäsin kyllä, ja loppukin oli sopivan yllättävä. Kommando-pingviinit piristivät mukavasti toimintaa. Tässä taas tällainen juonivapaa kirjoitus elokuvasta. :)

PorkkanamerkkejäTM:

Animaatioporkkana
________

Tagit:

Ultraviolet

Nyt kun sain tämän valmiiksi, tunnen tarvetta lisätä tähän alkuun varoituksen että tästä näyttää tulleen tähänastisista merkinnöistäni pisin. Ottakaa hyvä asento.

Ultraviolet PosterEnsinnäkin, pidin nimestä jo siksi, että siitä saa yhden kirjaimen, eli N kirjaimen lisäämällä toisen jopa hienomman sanan kuin tuo Ultraviolet, eli Ultraviolent. Toiseksi, halusin nähdä elokuvan siksi että siinä on Milla Jovovich ja ohjaajana on Kurt Wimmer joka ohjasi myös Equilibriumin. Tämän ohjaajafaktan tosin huomasin vasta elokuvan jälkeen, että ehkäpä se Milla oli se syy sitten. Ja tietty se että luvassa oli ryskettä. Eikä se ohjaajakaan mikään iso plus ole tässäkään leffassa.

No, haukutaan ensin. Leffa oli aivan paska. Tehosteet, mitä nyt ulkoilmakikkailuja tehtiin, oli huonoja. Näyttelytyö oli huonoa, Milla oli parhaillaan The Fifth Element elokuvan Leeloona ja sen siinäkin miten sattuu, sen jälkeen lähinnä kasvot ovat loistaneet. Muista näyttelijöistä ei kannata edes mainita mitään, sillä Millan lisäksi pääosassa oli satoja mallinukkemaisen vähän vastaan taistelevia antagonistin kätyreitä.

Sitten muutama kehu. Bodycount oli runsas, täyteläinen ja suuri. Tosiaan, Milla tappoi ampumalla tai miekalla siististi, vähän turhankin siististi paikoin, surmaamalla sellaisen määrän statisteja, että aivan varmasti moni joutui kuolemaan kymmeniä kertoja. Vastustajat eivät tuntuneet omaavan MINKÄÄNLAISTA, ei edes ”huono-osumaan-hyvä-kuolemaan” roistojen ominaista taitoa ampua pitkään osumatta mihinkään ja sitten naps nirri pois. Nämä vain ampuivat ohjaajan suositteleman määrän luoteja ja sitten tabula rasa, lattialle odottamaan kohtauksen loppumista.

Toinen melko mielenkiintoinen efekti oli muistaakseni flat-dimension nimellä kutsuttu tapa jolla nämä vampyyrit saivat sullottua itseensä tavaraa. Esim aseita ja luoteja ja niin edelleen. Ilmeisesti iho/vaate toimi portaalina tms. En lukenut suunnitelmia niin tarkasti. Milla muun muassa latasi aseensa pitämällä kahvan/lippaan pohjaa rannettaan kohti, ja ranteesta suhisi vain luoteja molemmissa käsissä olevien aseiden lippaisiin. Kätevää toisaalta. Hauska one-liner oli kohdassa jossa Milla oli tunkeutumassa antagonistin tukikohtaan, ja näppärä aulassa oleva turvatarkistus osasi tutkia myös nämä flat-dimension piilottamat aseet. Aseita näytti olevan neljässä eri kohdassa peräkkäin satoja, ja automaattinen turvatarkistus totesi melko apaattiseen sävyyn ”Many”. Se oli hauska kohta.

Elokuvassa oli myös yksi sellainen kohtaus, joka ensin tuntui tribuutilta erästä mielestäni legendaarisimpia ninjaelokuvia kohtaan, nimittän Shogun Assassin, joka sattumoisin löytyy myös hyllystä. Eli poika roikkuu kaivon päällä narun jatkona, ei siis hirtettynä vaan jatkona, ja sankaritarta uhataan sekä kymmenillä miekoilla, että pojan tiputtamisella, ja tässä kohtaa poika pudottaa tossunsa ja Milla ryhtyy laskemaan aikaa jonka se tossu putoaa, sitten tapellaan nopeasti ja sitten Milla pelastaa pojan ennen tämän osumista kaivon pohjalle. Muuten ihan hyvä, mutta jätettiin näyttämättä että se toinen tossu olisi kastunut, ja kaivo oli odotetun pojan putoamisen ajasta päätellen varmasti yli 50 metriä syvä, ja näin syvään kaivoon putoamisessa vauhti kiihtyisi niin paljon ettei mikään ihmenainen sitä enää pysäyttäisi. Okei, myönnetään että elokuvantekijät laittoivat Millan kädet savuamaan köyden aiheuttaman kitkan johdosta. Kuitenkin, jollain tapaa kohtauksen jälkeen se ei enää tuntunut tribuutilta vaan köyhältä ja tarpeettomalta kohtauksen amatöörimäisenä kopioinnilta.

Takaisin haukkumiseen, tuohon kehumiseen meni aivan liikaa sanoja verrattuna siihen kuinka vähän ajallisesti kehuttavaa materiaalia elokuvassa oli. Millan vaatteet ja hiukset osasivat vaihtaa väriä ilmeisesti tahdon mukaan, se oli alkuun ihan näppärää mutta siitäkin tuli aivan turha kikkailun väline joka turhautti loppua kohti. Toki Millaa oli mukava nähdä eri värisillä hiuksilla varustettuna. Sitten, kehyskertomus oli todella onneton, niin onneton etten edes ryhdy sen liiskaamiseen. Ihmiset metroissa ja oikeastaan joka paikassa, sivulliset siis, olivat liiaksi ohjeistettuja tai/ja todella paskoja näyttelijöitä. Heidät on luultavasti hankittu sieltä jostain kurssilta, minkä läpäisseet henkilöt ovat edelleen elokuvan historian pohjalla kun luetellaan näyttelijäkykyjä. Eli nämä ovat siellä pohjan alla. Myönnetään kyllä ettei sivullisten tarvitsekaan olla hyviä, mutta ei niiden nyt näin paskojakaan tarvitsisi olla.

Nyt alkoi tuntumaan että haukkuminen, jota huhujen mukaan kritiikiksikin kutsutaan, ei lopu milloinkaan joten jatkan vielä sen aikaa. Tosiaan, oli tipalla etten unohtanut erästä seikkaa joka oli myös täysin vailla perustaa, puhkikulutettu, väärin, turha ja muutenkin mielestäni mauton, eli se, että hallitusta/ylintä valtaa käyttävää tahoa kuvattiin taas jollain tapaa kirkollisjohdannaisena. Päämaja oli valtavan ristin muotoinen, pääantagonistin titteli oli Vice-Cardinal ja kaikkea muuta kirkkoviittausta oli aivan liikaa. Kirkko olisi ihan hyvä pääpirun taustavoima ja juonittelija kuten esimerkiksi Kolme Muskettisoturia-elokuvassa, mutta kun tässä elokuvassa se ei ollut kirkko vaan kirkon wannabe-lookalike and not even so, niin en pitänyt juuri yhtään enkä senkään vertaa.

Jahas, näitä tulee mieleen ihan ilman toista katselukertaakin, onneksi, eli, elokuvaan yritettiin aivan suotta saada pisara kaksi inhimillisyyttä sillä, että Millan näyttelemä Violet oli tietenkin ollut raskaana mutta menettänyt lapsensa ennen tämän syntymää ja sitten siitä saatiin äidillinen motivaatio suojella poikaa jonka olemassaolo ei ollut oikeastaan mielestäni mitenkään kriittinen elokuvan kannalta, ei varsinkaan juonellisesti, mutta jonka suojelemiseen koko elokuva keskittyi. Onneksi tässä elokuvataiteen tuotoksessa näitä hempeily/vast. kohtia ei ollut montaa. Ajattelinkin alun käynnistysrymistelyn kohdalla että no nyt kun ei mene käsikirjoittaja eikä ohjaaja koskemaan säätöihin vaan antaa valua tätä tahtia, niin avot johan on pätkä, mutta se oli tosiaan sitten se alkupätkä vain.

Niin aivan tosiaan, alussa Milla/Violet tunkeutuu johonkin lääketieteelliseen huipputarkkojen turvatarkastuksien suojaamaan paikkaan ja ikään kuin perillä sitä paikkaa, alkaa hälytyskellot soimaan ja statisteja ropisemaan. Reitti sinne perille oli niin putkijuoksua ja läpi korostettua turvallisuutta, että kun ne hälytykset älähti päälle niin tuli mieleen että minkä takia ei niinkään yksinkertaista asiaa kuin kaikkien ovien sulkeminen tullut kenellekään mieleen. Aivan kuin mikroaaltouunin amerikkalaisesta käyttöohjeesta sekin pakoiluhölmöily. ”Juu kyllä meillä saa olla tyhmä, tuotteen/palvelun/nautinnon tuottaja on pessyt kätensä asiasta”.

Noin, en jaksa nyt sitten enää. Jos jaksoitte lukea loppuun, niin bravó.

PorkkanamerkkejäTM:

Animaatioporkkana

Yksi Millan nätistä naamasta, toinen mukavan suuresta bodycountista.

________

Tagit:

Oldboy elokuva

Etelä-Korealainen Oldboy (2003) tuli vihdoin katsottua. Ja enpä kyllä katso taas vähään aikaan aasialaisia elokuvia. Ei siksi että olisivat huonoja, vaan siksi että tämä tapaus oli taas hieman rankemman puoleinen.

Mies joutuu eräänlaiseen vankilaan 15 vuodeksi ilman että hänelle kerrotaan syytä, ja vapauteen päästyään hän etsii syytä. Ja sen enempää juonesta ei oikeastaan voi tai kannatakaan kertoa etukäteen. Tässä tapauksessa länsimaalaiset ”rankat” toimintaelokuvat eivät ole rankasta kuulleetkaan. Enkä nyt tarkoita jatkuvaa ammuskelua tai kovia otteita, Oldboy on käsitteellisesti ehkä rankin elokuva minkä olen nähnyt pitkään aikaan.

Suosittelen kyllä mikäli vain ei jälkeenpäin ole kovin paha mieli. Aasialaiseen tyyliin elokuva on hidastempoinen ja joiltain osin kulttuurillisesti käsittämätön, mutta kyllä se oikein hyvä elokuva on. IMDB pisteet 8.3/10 (22,535 ääntä) ja #250 listalla sija 117 kertoo sekin edes jotain. Jostain syystä lähes kaikissa IMDB:n listaamissa ikäsuositusmaissa tämä on K-18, ja syystä, mutta Suomessa vain K-15.

Elokuvan vielä kestäessä ajattelin että tästä riittää elokuvamerkinnäksi pelkkä ”Katsoin Oldboy-elokuvan ja nyt jotain muuta.” Elokuvan nähneet saattavat ajatella minun hieman maalailevan tässä muuta kuin kangas antaisi myöten, mutta subjektiivinen kokemus on ainoa oikea tapa kertoa näkemästään elokuvasta, ja tuo yhden lauseen pituinen tapa olisi ollut yhtä täsmällinen kuin tämä hieman pidempikin, mutta ehkäpä se olisi auennut vain tämän nähneille.

Dae-su Oh: Even though I’m no more than a monster – don’t I, too, have the right to live?

Älkää vuokratko treffielokuvaksi.

update: Olin unohtanut porkkanat. Tässä nämä.

PorkkanamerkkejäTM:

Yksi näyttelijätyöstä, yksi onnistuneesta aiheen ja juonen käsittelystä ja kuljetuksesta. Kaksi tulee sitten tunnelatauksesta ja ”huh huh”-efektistä.

________

Tagit:

Windtalkers

Jahas, taas elokuva. Tosin ei niin kovin erikoinen, nimittäin Windtalkers, Nicholas Cage pääosassa ja John Woo ohjaimissa.

Kyseessä on melko suoraviivainen ja näin jälkikäteen ajateltuna jopa tylsähkö sotaleffa jossa Cagen esittämä sotilas saa tehtäväkseen suojella Navajo-intiaanien kieleen perustuvaa koodikieltä, ja nimenomaan tuota koodikieltä. Armeija käyttää elokuvassa Navajo-intiaaneja viestinvälittäjinä, ja Cage siis suojelee yhtä Navajoa elokuvassa ja käskyinä on tappaa intiaani mikäli vihollinen, eli Japanilaiset olisivat saamassa tätä vangiksi.

John Woo ei selkeästi ole kovin tutussa ympäristössä sotaelokuvien kuvaajana, vaikka ei kuvaus sinänsä tökkinytkään. Tuntui vaan ettei mitään Woo-maista näkynyt koko elokuvassa.

Kaiken kaikkiaan elokuvasta jäi kovin ohut maku vaikka Cagen hahmoa pyrittiinkin kehittämään selkeästi muiden hahmoja enemmän. Mielestäni esimerkiksi kahden sotilaan, tuon Navajo-intiaanin ja yhden valkoihoisen välille pyrittiin saamaan jännitettä, mutta kovin köykäisesti ja sen olisi voinut mielummin jättää pois kuin näin huitaisten sisällyttää.

Tämä ei ollut niin huono että olisi kirvoittanut parempaan moittimisrumbaan niin kuin Ultravioletin kanssa kävi.
PorkkanamerkkejäTM:

Yksi aiheesta ja yksi ohjaajan ja näyttelijän maineesta.

________

Tagit:

Love Actually

Love Actually - angfangiEn pidä romanttisista elokuvista, se tähän alkuun on alustettava. Yleensä siis en pidä niistä. Ehkä yksinolemisen ”etuja” ettei aina huvita katsella kuinka satumaisesti ihmiset löytävät toisensa.

Love Actually oli itseasiassa kokoelma erilaisia tilanteita jotka liittyvät rakkauden löytämiseen. Itse asiassa mikäli mistään näistä tilanteista olisi tehty oma elokuvansa, olisi tuloksena ollut siirappia. Voisi sanoa että tämä oli kokoelma kliseitä.

Pidin siitä silti, koska eri tapauksia oli riittävästi, ei yhden elokuvan aikana mihinkään pureuduttu niin paljoa että se olisi alkanut sitkostumaan, vaan juuri sen verran että asia tulee ymmärretyksi ja sisäistetyksi.

Kaverin vaimoon rakastuminen, poliitikon rakastuminen sihteeriin, kirjailijan rakastuminen ulkomaalaiseen kotiapulaiseen, pojan rakastuminen ulkomaalaiseen luokkatoveriin, perheenisän loiva hairahdus sihteeriinsä, työtoverin rakastuminen toiseen työtoveriin ja silti veljensä hoitamisen valinta tämän rakkauden sijaan, yltiöoptimistinen matka Yhdysvaltoihin ulkomaille xenofiilien löytämisen toivossa, ja sitten vielä ehkä hassulla tapaa omituisimpina parina, ilmeisesti pornoelokuvan stand-in vastanäyttelijät ihastumassa toisiinsa.

Näistä tilanteista elokuva kertoo hyppien melko sujuvasti tilanteesta toiseen ja asioiden kehittyessä melkolailla painostamatta tai mitään väkinäistä pusertamista tarinalta tai näyttelijöiltä. Elokuvan juoni ei oikeastaan vie tarinaa minnekään vaan näyttää miten tosiaan hieman klisekokoelmalta tuntuvat tilanteet purkautuvat ”romanttinen komedia” kategoriaan sopivalle elokuvalle tyypillisesti.

Olisi voinut kuvitella että taas tällainen rakkaushalihali-elokuva rakkauden pintaa raapaiseva elokuva olisi tehnyt yksinäisyyden läheisesti tuntevan kolmikymppisen aiempaa happamammaksi ja hitusen ahdistuneemmaksi, mutta jostain syystä niin ei käynyt ja se oli miellyttävä huomata. Olen kai tajunnut että vaikka ohi ajaisi vartin välein Jaguareja ja Porscheja ja Rolls-Royceja ja vielä pari Bentleytä, niin ei se tekisi omasta autostani yhtään huonompaa. Jos minulla edes olisi autoa siis. Huono vertaus tiedän, mutta tarkoitan tällä vain sitä, että ainakaan tämän elokuvan aikana muiden onnellisuuden tavoittelu ja sen saavuttaminen ei vähennä omaa, myönnettäkään vähäistä, onneani.

Muutama sana vielä sitten muuten elokuvaan liittyen. Näyttelijöinä oli varsin kattava kaarti sekä puolikuuluisa että tähtinäyttelijöitä. Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant, Billy Bob Thornton ja Keira Knightley… no juu tuota, Keira on söpö ja Hugh ei ehkä muuten kuulu suosikkeihini koska hän on tahtomattaankin imelä, mutta juu, Keira lisää ihan hieman näitä nais-pisteitä tällekin leffalle. Näyttelijäsuoritukset olivat kautta linjan eheitä, Hugh Grantia lukuunottamatta joka ei tuntunut tuovan mitään uskottavuutta rooliinsa.

Tosiaan vielä, Thomas Sangsterin roolihahmon Samuelin keskustelu isänsä Danielin (Liam Neeson):

Daniel: No, tiedätkö – luulin, että se olisi jotain pahempaa.
Sam: [epäuskoisena] Pahempaa, kuin olla rakkauden piinaama?.

Tuo tuntui jotenkin niin todelta, omakohtaisestikin asian tietävänä, että moni asia on järjestelykysymys, mutta tämä ei taida paljoa olla, ja sekös joskus tekee tilanteista suorastaan tuskastuttavia. Ylläoleva oli yllättävän elämänläheinen toteamus kouluikäiselle pojalle.

Porkkanamerkit™:

Carrots

Yksi lähtee siitä että Hugh Grant oli elokuvassa Hugh Grant eikä käsikirjoituksen pääministeri ja siitä että eri rakkausjutut olivat tosiaan kaikki ehkäpä liiankin kliseitä. Hyvä elokuva kaikista ja kaikesta huolimatta.

Tämänkin elokuvan jälkeen, jos uskoisin asioihin, uskoisin että myös omalle kohdalle putkahtaa jostain joku enkeli pelastamaan yhden niistä asioista joihin haluaisin uskoa, eli uskon rakkauteen.

________

Tagit:

Leffa+lievä kuume+muuta

Katsoin äsken Lucky Number Slevin (imdb/finnkino). Mielenkiintoinen elokuva josta ei taas oikein spoilereita ilman pysty paljoakaan kertomaan. No, Josh Hartnetin Slevin Kelevraa luullaan joksikin toiseksi henkilöksi kuin kuka hän on ja siitä soppa alkaa muhimaan. Pidin kyllä, Bruce Willis oli viileämpi ja sopivasti etäisempi kuin ehkä yleensä, Sir Ben Kingsley ja Morgan Freeman saattoivat suorittaa omat osuutensa vasen käsi nilkkaan sidottuina, mutta Lucy Liu… aah, ei välttämättä voittaisi Draama-Oscaria® mutta näyttää niin hyvältä että tuli ainakin yksi Porkkanamerkki siitä lisää.

Ne merkit™:

4 karoteenipuristetta

Elokuva ei ehkä ole aivan täysin vain kolmen tai edes kahden arvoinen, ei missään tapauksessa omaperäisyydeltään tai näyttelijätyöltään 5 karoteenipakkauksen arvoinen, mutta kompromissina, pidän Lucy Liusta joten menkööt hieman armopalojakin. Leffan loppu oli myös kehun arvoinen mielestäni, eli lisää karoteenia siitäkin.

Sitten tuo loppuotsikko. Lievä kuume on siitä paskamainen, että töissä sitä ei välttämättä niin jaksa noteerata, ei ainakaan sairasloman vertaa, ja himassa sitten se häiritsee juuri sen verran että mieluusti olisi poissa töistä pidempään kuin 8h+.

Niin, ja sitten, Pimp My Self-ohjelma tuntuu jumiutuneen totaalisesti joko editoijan leikkuupöydälle tai sitten tuottaja on ottanut hatkat. Ja vielä, olen kyllä päässyt tilanteeseen jossa tulen hieman paremmin toimeen omien ajatuksieni kanssa, mutta pitäisi tulla paremmin toimeen toisten ajatuksien kanssa. Sisäiset energiavarastot ovat paremmassa käytössä, mutta niitä pitäisi pystyä nyt tankkaamaan paremmin ulkoisista varastoista. Ehkä Italiassa sitten.

Sellaista, ehkä tämä useamman asian ymppääminen yhteen potpourri-merkintään antaa osviittaa siitäkin että maalis- ja huhtikuun kaltainen hullunmylly on nyt hieman kuivemman puron ääressä ja kaikesta jauhaminen hidastuu.

________

Tagit:

Leffavertailumeemi

Timolla oli leffameemi johon jo kykeni osallistumaan, Janillakin näköjään oli tämä aivan sama, mutta ymmärsin silloin sen aivan väärin ja jätin väliin. En siis tajunnut että oli annettu valmis lista, luulin että olisi pitänyt listata kaikki mitkä on nähnyt ja kaikki omat DVD:t. Voisin ottaa vuorotteluvapaavuoden töistä jos haluaisin listata kaikki näkemäni leffat :).

Mutta siis, alla on annettu lista, ja olen siitä merkinnyt tähdellä ne mitkä on myös DVD:nä hyllyssäni. Sinänsä monipuolinen lista, ettei kaikkia ole tullut katsottua mutta osa kuitenkin, eikä kaikkia ole hyllyssä, mutta osa kuitenkin. Myöskin, tunnistan elokuvat nykyisin paremmin alkuperäisellä nimellä, joten jos tuolla seassa on sellaisia joista mainitaan vain suomalainen nimi, en ole 100% olenko kyseisen elokuvan nähnyt vai en.

Tehtävänanto: Merkitse alla olevasta listasta ne elokuvat, jotka olet nähnyt.

(x) 8 Mile
(x) Ace Ventura
(x) Ace Ventura: Luonto kutsuu
(x) Addams Family
(x) Air Force One
( ) Alexander
(x) Along Came Polly
( ) Amelie
(x) American Beauty
(x) American Pie
(x) American Pie 2
(x) American Wedding
( ) Aristokatit
(x) Austin Powers
(x) Austin Powers: Agentti joka tuuppasi minua
(x) Austin Powers: Kultamuna
(x) Bad Boys
(x) Bad Boys 2
( ) Big Fish
(x) Blues Brothers * (Special Edition)
( ) Blues Brothers 2000
( ) Boys don’t cry
( ) Calendar Girls
( ) Casper
( ) Cast Away
(x) Catch Me If You Can
( ) Chigaco
( ) Dancer in the Dark
(x) Deep Blue Sea
(x) Deep Impact
(x) Die Hard
( ) Erin Brochowich
( ) Eurotrip
(x) ET
(x) Fight Club *
(x) Forrest Gump
( ) Fucking Åmål
(x) Grease
(x) Halloween *
( ) Harry Potter: Viisasten kivi
( ) Harry Potter: Salaisuuksien kammio
( ) Harry Potter: Azkabanin vanki
( ) Harry Potter: Liekehtivä pikari
( ) Heinähattu ja Vilttitossu
(x) Helmiä ja sikoja
(x) Herrasmiesliiga
(x) Hevoskuiskaaja
( ) Honey
(x) How to Lose a Guy in 10 Days
(x) Häjyt
( ) I am Sam
(x) I, Robot *
(x) Ihmeperhe *
(x) Independence Day
( ) Jali ja suklaatehdas
( ) Just Married
(x) Karhuveljeni Koda
( ) Katto Kassinen
(x) Kauna
( ) Kaverini mahtava Joe
(x) Kellopeliappelsiini*
( ) Kimpassa
(x) King Arthur
( ) Koirankynnen leikkaaja
( ) Kuka sanoo tahdon?
( ) Kukkia ja sidontaa
(x) Kummelin kultakuume
(x) Kuudes aisti *
( ) Kuutamolla
( ) Lapsia ja aikuisia
(x) Leijonakuningas
(x) Meet Joe Black *
( ) Melkein julkkis
(x) Men in Black
(x) Men in Black 2
( ) Mio poikani Mio
(x) Morsian karkuteillä
( ) Moulin Rouge
(x) Mr. and Mrs. Smith
(x) Nemoa etsimässä
( ) Notting Hill
(x) Ocean’s eleven
(x) Ocean’s twelwe
(x) Olimme sotilaita*
(x) Pahat Pojat
(x) Painajainen Elm Streetillä*
(x) Pelastakaa sotamies Ryan*
(x) Pelikaanimies
(x) Piano
( ) Pieni suklaapuoti
( ) Pikkunaisia
(x) Pirates of the Caribbean
(x) Pitkä kuuma kesä
(x) Pretty Woman
(x) Riku Rikas
( ) Romeo & Julia
(x) Saksikäsi Edward
( ) Sairaan kaunis maailma
( ) Save the Last Dance
(x) Saw*
(x) Scary Movie
(x) Scary Movie 2
(x) Scary Movie 3
(x) School of Rock
(x) Scream
(x) Scream 2
(x) Scream 3
( ) Seitsemän vuotta Tiibetissä
(x) Seven *
(x) Shrek
(x) Shrek 2
( ) Signs
( ) Sinussa on se jokin
(x) Sound of Music
( ) Space Jam
(x) Spider-Man
(x) Spider-Man 2
(x) Spy Game
(x) Starsky and Hutch
(x) Syksy New Yorkissa
(x) Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen ritarit * (2 ja 4 dvd)
(x) Taru Sormusten Herrasta: Kaksi tornia * (2 ja 4 dvd)
(x) Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan paluu * (2 ja 4 dvd)
(x) Teksasin moottorisahamurhaaja (alkuperäinen) *
(x) Teksasin moottorisahamurhaaja (uudempi) *
( ) Ten Things I Hate About You
(x) Terminaattori *
(x) Terminaattori 2 *
(x) The Day After Tomorrow
(x) The Fifth Element
( ) The Grinch
(x) The Mexican
(x) The Ring
( ) The Ring 2
(x) The Terminal
(x) The Truman Show *
( ) The Village
( ) Thelma & Louise
(x) Tiedän mitä teit viime kesänä
(x) Tiedän yhä mitä teit viime kesänä
(x) Titanic
(x) Top Gun
(x) Troija
(x) Unbreakable *
(x) Uneton Seattlessa
(x) Valehtelija, valehtelija
(x) Vanilla Sky
( ) Vihreä maili
( ) Viimeinen Samurai
( ) Vuosi nuoruudestani
( ) Wicker Park
(x) Yksin kotona
(x) Yksin kotona 2
( ) Yksin kotona 3

________

Tagit:

Sopranos musiikkivideo :)

House of the rising sun kappale Sopranos-tapoilla höystettynä, älkää katsoko jos ei ihan niin kiinnosta.

Tämä oli väistämättä pakko lisätä omalle blogille, biisi on hyvä, ja sarja edelleen aivan loistava. Huom, mikäli olette arkoja elokuvatapoille, ei kannata painaa play-nappia. Paitsi jos painoitte ensin ja vasta sitten luette tätä, no sittenpähän on hieman myöhäistä. Pahoittelut mielensä pahoittaneille, seuraavan kerran murhia tällä blogilla tapahtuu vasta joskus kun siihen todella on aihetta. No ei, ei silloinkaan.

HBO:n Sopranos-sivut.

________

Tagit:

HTF-dvd boksi tilattu

Happy Tree Friends Overkill DVD-box

No niin, ei siinä kauaa mennyt, boksi tilauksessa. Ai kuinka niin hieman tykästyin. Juu, olin mä näitä nähnyt muutamia ennenkin, mutta lähinnä uteliaisuudesta, nyt sitten osui ja upposi, mielenlaatu joka näissä vallitsee, on aivan upea. :) Sitä paitsi, lisää tavaraa hyllyyn.

________

Tagit:

John Woo boksi

John Woo collectionJohn Woo Box Set (Once A Thief / Bullet In The Head / The Killer) tuli sitten tilattua, kiitos vihjeestä Tukiopetuslapselle. 15.49€ toimitettuna, kolme loistavaa John Woo pätkää, ei ole edes kallis. Nyt on näitä taas tullut hieman tilailtua, selkeästi buumi kyseessä. Pitäisi kyllä keskittyä jo hieman muihinkin aiheisiin.

Tähän nyt sitten tuon kuvan korkeuden takia piti jälkikäteen lisäillä riittävästi tekstiä. No, tuo The Killer on toki kaikille tuttu, TOL saattoi tosin siihen pettyä riittävän hehkutuksen jälkeen, Once A Thief ei itselleni ole niin tuttu, pari kertaa vasta nähnyt, ja Bullet In The Head saattaa itseasiassa olla näkemättä vielä, joten loistopakkaus tulossa.

________

Tagit:

Vaihteeksi tilaus kotimaasta

The Ultimate Matrix Collection Limited Edition Collector's Set

Vaihteeksi tuli tilattua kotimaisesta DVD-liikkeestä kokoelma. Yllä oleva Matrix-kokoelma on vienyt hyllyssäni tilaa jo jonkin aikaa, ja melko pian sen ostettuani itseasiassa tuumin ja sentin, että se viekin liikaa tilaa, joten, nyt kun löysin oikein hyvän kohteen mihin tuon isomman kokoelman voisin antaa lahjaksi, niin tilasin The Matrix Ultimate Collectionin Discshop.fi-liikkeestä. Discshop on muuten siitä hyvä, että toimituskulut ovat vain 2.95, ja alle 100€ tilaukset saa laskulla, joten kulut pysyvät aisoissa. Kuluista tulikin mieleen, että tässä on mennyt tällä viikolla helposti yli 100€ dvd-leffoihin taas, pitää tosiaan koittaa hillitä taas.

The Matrix Ultimate Collection
The Matrix – Ultimate Collection (10-disc)

________

Tagit:

Gladiator, the

Ostin tosiaan sitten eilen Gladiator: Extended Special Editionin, ”yli 10 minuuttia” materiaalia jota ei nähty elokuvateattereissa. Extroja sitten 2 levyllistä. Tämä oli varsin laiha saalis kun eilen yritin löytää tuon Matrix-kokoelman, mutta se kokoelma tuntuu olevan joko loppunut kaupoista tai muuten vaan harvassa. Hintaan 11.95€ tuo The Gladiator ei mielestäni paha ollut.

Niin ja tosiaan tällä viikolla tuli tilattua Terry Gilliamin Brazil myöskin, se on jo postissa noiden muiden tilauksien joukossa.

________

Tagit:

Leffa ja idea ja

Brazil (1985) saapui vihdoin.

Sain idean taas, säädöistä, nimittäin RSS-syötteisiin mahdollisuuden tilata halutut lokerot ja jättää halutut pois.

Niin ja sitten kolmas, taas nukuin vain pari tuntia.

________

Tagit:

Noniin leffoja lisää

Päästyäni kotiin, postiluukusta oli tupsahtanut kaksi ilmoitusta tilaa vievästä kirjeestä sekä yksi saapumisilmoitus. Nuo tilaavievät kirjeet ovat siis Happy Tree Friends-boksi ja John Woo-boksi, ja saapumisilmoitus on tuo Matrix-boksi. Hyllyni odottaa sullottavaa innoissansa.

Tähän kuun loppuun sitten lisää puutaheinää näistä elokuvien osteluista, vaikka jokainen näistä olikin jo mainittu. Kaiken lisäksi luultavasti kommentoin bokseja vielä kertaalleen saatuani ne haettua. Heinäkuu oli moneen kuukauteen hiljaisin merkintöjen osalta, mutta dvd-leffoja tuli sentään hommattua enemmän kuin aikoihin.

update: Boksit haettu, 14 cm lisää hyllyntäytettä. Ai nam.

________

Tagit:

Edelleen leffoja

The Ladykillers Sneakers

Kuvien mukaiset DVD-leffat tuli tilattua. Taas, ja postissa on jo yksi leffa mistä unohdin edes kirjoittaa. Loppuis tää tilailu ennen ku rahat loppuu. :) Niin siis en mä näitä leffoja taas tilannut, vaan taas tilasin leffoja.
 

________

Tagit:

No nyt lipsahti taas

Ghost in the Shell A Better Tomorrow

Tuommoiset, Ghost in the Shell ja A Better Tomorrow. Pitää varmaan hosts tiedostoon laittaa rivi ”127.0.0.1 play.com”. Onkohan kompulsiivisille dvd-tilaajille tukiryhmää?
 

________

Tagit:

Lisää Galacticaa vihdoin

Battlestar Galactica S2 DVD

Vihdoin saapui postissa Battlestar Galactica kakkoskausi boxina. Olin kyllä jokaisen jakson nähnyt jo keväällä, mutta nyt on sitten hyllyssä. Tulevana syksynä pitäisi kuuleman mukaan alkaa season3, joten ehkä voisin yrittää tuijottaa ykkös ja kakkoskauden dvd:t vaikka odotellessa.

Tuo alkuperäinenkin sarja on toki hyllyssä, mutta muistikuvat siitä perustuvat siihen aikaan jolloin telkasta saattoi katsoa jaksoja, pitäisi vilkaista kaikki 24 jaksoa jotta voisi vertailla tätä uutta ja vanhaa. Olen lukenut että tämä uusi versio Galacticasta ei ole pelkästä cylonien uhasta kertova sarja, ja olen kyllä samaa mieltä että sarja käsittelee laajempiakin aiheita kuin cyborgirodun ihmiskunnalle aiheuttamaa uhkaa.

Ohhoijaa, jos itse luulee kirjoittaneensa soopaa, pitäisi varmaankin olla ihan vaiti vain ja antaa muiden luulla ettei niin ole välttämättä käynyt, sen sijaan että jälleen viimeisessä kappaleessa ampuisi kaikkea mahdollista tukijalkaa polveen joka olisi vielä voinut pitää aiemman kirjoittelun verbaliikan vedenpinnan yläpuolella.

________

Tagit:

Big Bother [sic]

Tänään tosiaan alkaa Big Bother, Hurina ehti asiasta jo kirjoittaa vaikka itselläni oli aikomus julkaista merkintä juuri ennen tätä tv-historian suurimman turhan produktion uudelleenkäynnistymistä.

Big Bother pitäisi jättää tekemättä, ja sen sijaan tehdä tv-sarja ihmisistä jotka jäävät eriasteisiin koukkuihin sarjoihin jotka näyttävät ihmisten tekevän jotain. Ja nimenomaan jotain, sillä tuo koukuttava tv-sarja ei varsinaisesti sisällöllisesti määrittele mitä nämä ihmiset sitten tekisivät.

Joku saisi tehdä Seiska-lehden toimittajista tositeevee-sarjan, ilman editointeja jne. Lehdet ja nyt taas televisiokin tuo uteliaisuudenruokintaan tarkoitettuja tuotteita uteliaille, miksi ei tuotteita jotka toisivat sen uteliaisuuden esille.

Niin tosiaan, jaksoakaan en aio katsoa, enkä mielellään lukisi sanaakaan mistään tästä aiheesta, korkeintaan blogeilta, mutta yhtään sellaista tekstiä, jonka kirjoittaminen on edes aavistuksen kaupallisesti aikaansaatua, ei kiitos.

________

Tagit:

Rome

Katsoin juuri äsken Rooma-sarjan ensimmäisen jakson. Pidin kyllä, ja ajattelin nyt kirjoittaa aiheesta pari sanaa ennen kuin näen siitä kirjoitetun muualla niin runsaasti että oma kirjoittamiseni tuntuisi vain virran mukana kellumiselta.

Vaikka en ole mikään historiantutkija, enkä varsinkaan Rooman, sarjan ensimmäinen jakso ei ainakaan epäkohdilla päässyt silmille hyppimään. Kai sitä voi sitten todentuntuiseksi kutsua jos se ei tuntunut epätodentuntuiselta.

Eräs seikka tuntui piristävältä, nimittäin se, ettei siinä juurikaan kainosteltu paljaan ihon kanssa, eikä myöskään nyky-yhteiskunnan normien mukaan melko ylenmääräisen väkivallan kanssa. Kuolema tulee jos olet väärä ihminen väärässä paikassa. Sopii kyllä mielikuvaan tuon ajan maailmanmenosta.

________

Tagit:

Prison Break

Pahuksen Prison Break. Jos koukkuunjäämisvoimakkuutta rinnastaisi nopeuteen, ja olisin avaruusraketti joka kulkee tuolla nopeudella, olisin jo tähän mennessä saanut kiinni Voyager 1 luotaimen1. Ja olen vasta puolessa välissä ensimmäistä kautta.

 1. Maaliskuussa 2005 luotain oli noin 14,2 miljardin kilometrin (95 AU:n) päässä Maasta, mikä tekee siitä kaikkein kauimpana Maasta olevan ihmisen tekemän laitteen.
________

Tagit:

Galactica s3

Jahas, Battlestar Galactica kolmas kausi on alkanut ilmaantua eetteriin. Tämä onkin sitten toinen sarja johon olen koukussa. Täytyy kyllä ehkä myöntää että se Prison Break on enemmän koukuttava, kyllä silti Galacticakin on aivan ehdoton. Huippua!

Liemessä ollaan :)

Nyt jo vaikuttaa olevan lähes kosher, varpaat pystyyn tytöt ja pojat, itse en raaski vieläkään innostua.

________

Tagit:

Weird Al – White and Nerdy

Weird Al – White and Nerdy video. Tämä oli riittävän huvittava jotta halusin laittaa tännekin. Sitä paitsi, edellinen upotettu videomerkintä oli jo ehtinyt pois etusivulta. :)

________

Tagit:

Lord of War

Lord of War poster

Vihdoin sain aikaiseksi ostettua Lord of War-leffan. Yhden levyn versio olisi ollut noin kympin, mutta haluan yleensä, jos vain mahdollista, enemmän extroja, joten päädyin pulittamaan noin kaksikymppiä.

Nicholas Cage on jälleen mielestäni loistava. Oma itsensä, myönnän, mutta hyvä sellainen. Ja niin, ei tämä ollut merkintä elokuvasta vaan sen ostosta. :)

________

Tagit:

Jarhead

Jarhead-juliste/DVD-kansi

Muutamaan kertaan olin tätä leffaa harkinnut ostavani Anttilassa, mutta en edelleenkään halua ostaa elokuvia joita en ole nähnyt. Nyt olen tämän katsonut, ja aion kyllä ostaa seuraavan tilaisuuden tullen.

Elokuva perustuu Anthony Swofford nimisen merijalkaväen sotilaan kirjaan ajasta ennen ensimmäistä Irakin sotaa eli koulutuksesta ja tapahtumista lyhyen Irakin sodan aikana. Mielenkiintoiseksi elokuvan tekee se, ettei se kerro sotimisesta, vaan sotimisen odotuksesta ja odottamisen aiheuttamasta turhautumisesta. Miehillä pehmenee päät Saudi-Arabian aavikoilla ja sitä kuvataan uskottavan tuntuisesti.

Tämä oli realistisen tuntuinen kuvaus siitä miltä tuntuu mennä sotaan sotimatta sitä. Tykkäsin kovasti. Juonta en tähän rupea purkamaan sen enempää, mutta kerrotaan vaikka ohjaajasta sen verran että hän on Oscar™-voittaja Sam Mendes joka sai pystinsä American Beauty-leffasta.

Porkkanamerkit
Porkkanamerkit™

 

________

Tagit:

Talo Järven Rannalla

The Lake House
The Lake House (2006)

Tulipa katsottua elokuva taas, suosittelun johdosta kylläkin, tai siis eräällä tapaa toivomuksen aiheuttamana. The Lake House olisi toki ollut merkinnän nimeksikin olennaisempi, mutta muutamat spammifiltterit eivät pidä siitä jostain syystä.

Pääosissa Sandra Bullock ja Keanu Reeves. Juu tiedän, ei välttämättä haettu mitään Midaksen kosketusta, mutta menihän tuo 24h+ hereillä oltuani. Romanttinen elokuva ja juoni on sen verran mutkalla ettei ihan ole suora. Chicagossa kuvattu, joten Suomen vastaavassa asuvana tuo oli ihan kiva kuriositeetti. No ei ollut, oikeasti. Silti, kyllä nuo Chicagon ulkokuvat ovat ennenkin silmää miellyttäneet, ei sitä voi ainakaan haukkua yrittämättä enkä nyt jaksa yrittää.

Ei näistä elokuvamerkinnöistä kyllä mitään tolkkua saa, ei ainakaan kannata dvd-ostopäätöksiä kirjoituksieni perusteella tehdä, en tekisi itsekään. Lähinnä nämä ovatkin ”katsoin muuten pätkän ja kerron siitä muillekin”-tyylisiä tuherruksia. Käsin kynällä kirjoittaen aivan varmasti olisikin sellaista suttua että pitäisi arvata mikä elokuva ja kenen näyttelemä se oli ollut.

Pistetään nyt silti tuosta järvitalosta pari porkkanaa ja siitä järvestä kanssa yksi. Eikä se nyt siis huono ollut, pidin kyllä, mutta Sandralle nyt ei oikein voi 4 porkkanaa antaa.

3 porkkanaa
Porkkanamerkit™

________

Tagit:

A Scanner Darkly

A Scanner Darkly leffajuliste
(Suurenee taas)

Katselinpa äsken A Scanner Darkly[1,2] leffan. Omituinen, mutta mitä voi muutakaan odottaa Philip K. Dickin kirjaan perustuvalta elokuvalta. Elokuva on lisäksi rotoskooppi-animaatio, joten se näyttää hieman erikoiselta ainakin kunnes siihen tottuu.

Asunnossaan hengaavien huumehörhöjen seurassa aikaansa tappava Robert Arctor (Keanu Reeves) on todelliselta ammatiltaan huumepoliisi. Kuluttava kaksoiselämä on ajanut miehen itsensäkin koukkuun aivoja tuhoavaan D-aineeseen. Kuumottavaa tilannetta ei yhtään helpota se, että Arctorin huumefrendi Jim Barris (Robert Downey Jr.) ryhtyy ilmiantamaan tämän tekosia – tietämättä, että tunnustuksia vastaanottaa Arctor itse valepuvussa. Sankarin päänsisäinen maailma alkaa hiljalleen murtua.

Rakkautta & Anarkiaa filmifestivaalien sivuilta lainattu synopsis.

Jos elokuvat Spun[3,4] ja Unelmien Sielunmessu[5,6] yhtään tuntuvat helpoilta ja mielenkiintoisilta, voin tätäkin suositella, mutta jos haluaa enemmän valmiiksipureskeltua Piltti-elokuvaa, ei tämä ehkä ole se oikea valinta. Voihan tämänkin tietenkin katsoa aivot narikassa, mutta niin tehtyään on liian helppo kuvitella A Scanner Darkly elokuva huonoksi ja sekavaksi.

Porkkanamerkit™
Porkkanamerkit™

Tarina on mielenkiintoinen, rotoskooppitekniikka on mielenkiintoinen, Robert Downey JR. on aika hyvä, ja tietty yksi porkkana irtoaa Naisbonuksesta, eli Winona Ryderista.

 1. IMDB: A Scanner Darkly
 2. Wikipedia: A Scanner Darkly
 3. IMDB: Spun
 4. Wikipedia: Spun
 5. IMDB: Requiem for a dream
 6. Wikipedia: Requiem for a dream
________

Tagit:

Elokuvaesikatseluna Children of Men

Children of Men

Katsoin äsken Children of Men elokuvan, tulee kohta ainakin Finnkinon elokuvateattereihin. Elokuvassa tapahtumapaikkana ja -aikana on Lontoo ja Bexhill ja näiden välinen maaseutu vuonna 2027. Ihmiskuntaa on kohdannut hedelmättömyys ja lapsia ei ole syntynyt lähes 19 vuoteen. Paitsi sitten tietenkin elokuvassa. Clive Owen päätyy puolustamaan raskaana olevaa nuorta naista.

Kiinnitin huomiota siihen, että vaikka 2027 tuntuu olevan kaukana tulevaisuudessa, elokuvan miljööt ja lavastukset olivat todentuntuisia eikä mitään ihme keksintöjä juuri loistanut mistään. Ilmeisesti täytyisi kuvata jotain 2300 vuonna tapahtuvaa elokuvaa jotta lähes mikä tahansa vimpain tuntuisi olevan kuin kotonaan ja tässä siis se sudenkuoppa vältettiin sopivasti.

Elokuvan juoni ei sinänsä ole kovin uusia piirteitä sisältävä, sellaista elokuvaa ei taida enää tullakaan, mutta aiheen takia oli mielenkiintoinen kyllä. Siis elokuva.

Porkkanamerkit
Porkkanamerkit™

Yksi tippui pois lopulta varsin yllätyksettömästä juonenkulusta, toinen eräästä juonenkäänteestä jota ei toki voi mainita spoilaamatta, mutta jota käytetään nykyisin jo liikaakin. Vaikka Julianne Moore ei ole suurimpia suosikkejani, hän on silti ihan nätti, siitä yksi plusporkkana. Myös Michael Caine suoritti osuutensa miellyttävästi. Eikä Clive Owen sekään paska ollut, mutta eipä taida oskaria™ [sic] saada.

________

Tagit:

Sarja jatkuu, Rome

Rome tv-sarja jatkuu jälleen. Galacticaa, Prison Break ja Weeds sarjoja odotellessa voi sitten aloittaa taas yhden sarjan jatkamisen. Ensimmäinen kausi oli oikein kiva, saa nähdä kuinka Rome porskuttaa toiselle kaudelle.

________

Tagit: